NemProgrammering.dk logo
nordicway webhotel

Køb af hjemmeside - Hvordan gør man og hvad skal du være opmærksom på?

køb hjemmeside Skrevet/opdateret af Thomas Skov Iversen

Overvejer du at købe en hjemmeside eller webshop? Så har du sikkert allerede opdaget, at det at finde den rette person eller firma til at varetage opgaven kan være jungle.

Her på NemProgrammering.dk kender vi alt til de udfordringer der er ved at finde en passende hjemmeside eller webshop udbyder. Derfor har vi skrevet denne artikel som giver dig en række tips og tricks til, hvordan du på bedste vis undgår frustrationer og problemer når du skal ud og købe en hjemmeside eller webshop.

Hvor / Hvordan finder jeg den rette udbyder?

Der findes utrolig mange steder og måder, hvorpå du kan købe en hjemmeside eller webshop.

"Gør det selv" hjemmesidesystemer

På nettet findes der en håndfuld firmaer som tilbyder hjemmesideløsninger solgt på abonnement. Det foregår typisk sådan, at du køber adgang til deres hjemmesideservice via et månedligt abonnement. Denne hjemmesideservice indeholder så et brugervenligt hjemmesideprogram, domæne og hosting.

Med denne type løsninger kan du hurtigt og nemt komme i gang for et mindre beløb om måneden. Løsninger som disse er også rigtig nemme at gå til, da du via et kontrolpanel kan opbygge din hjemmeside ud fra nogle standard moduler og funktioner. Blandt danske udbydere af sådanne løsninger er 123hjemmeside. Du kan læse mere om 123hjemmeside her: Kom i gang med 123hjemmeside

Hjemmesideservices som 123hjemmeside er dog oftest ret begrænsede og standardiseret, og henvender sig derfor mest til eksempelvis familier som blot vil have et sted at vise billeder samt skrive om deres oplevelser fra ferien. Vil du have en mere unik og fleksibel løsning, skal du i stedet hen og have bygget en hjemmeside af enten et bureau eller en freelancer.

Webbureauer og freelancere

Der findes mange webbureauer og freelancere i både Danmark og udland, som rigtig gerne vil lave en hjemmeside til dig. Der er dog stor forskel på, hvordan de laver hjemmesiden, og i hvilket system den bliver lavet i. Blandt hjemmesidesystemer findes eksempelvis WordPress, Joomla, Drupal og Umbraco.

Indenfor webshopsystemer findes der blandt andet Opencart, Magento og Prestashop. På NemProgrammering.dk anbefaler vi altid WordPress til alle som ønsker en unik og lækker hjemmeside som nemt kan vedligeholdes og drives af dig selv. WordPress er verdens mest udbredte hjemmesidesystem (CMS), og du vil derfor altid kunne finde masser af hjælp til din hjemmeside efter du har købt den.

Ved at købe en hjemmeside i f.eks. WordPress hos et webbureau eller en freelancer, vil du heller ikke være låst tilen specifkt og begrænset setup, og du vil heller ikke skulle betale på abonnements basis. Det giver dig altså en frihed til selv at styre og udvikle din hjemmeside præcist som du vil.

NemProgrammering.dk tilbyder også en nem og professionel hjemmesideløsning basseret på WordPress. Læs mere om denne nedenfor.

Et rigtig godt sted at finde freelancere der kan hjælpe dig med din hjemmeside eller webshop er Amino Freelance. Her kan du sætte din opgave i udbud, og lade freelancere byde ind med en løsning og en pris. Der er rigtig mange freelancere som bruger Amino, og derfor får du often en masse gode bud på din opgave. Tjek det ud her: Amino Freelance.

Hvordan sikre jeg, at hjemmesiden bliver som jeg ønsker?

Når du anvender en hjemmesideservice som 123hjemmeside, står du selv for at opbygge din hjemmeside. Du skal dog inden du køber en løsning som denne, altid sætte dig ind i hvilke muligheder den giver dig, så du ikke bliver skuffet efter købet.

Når det gælder freelancere og webbureauer, skal der en smule mere til, for at opnå præcis den hjemmeside du ønsker. Det anbefales derfor altid, at du som minimum gør følgende når handler med en freelancer eller et webbureau.

  • Lav detaljerede specifikationer på din hjemmeside og få verificeret disse hos hjemmesideudbyderen per telefon.
  • Få afklaret præcist hvad hjemmesideudbyderen vil stå for, og hvad du selv skal klare i forhold til hjemmesiden.
  • Hvis du vælger en løsning i WordPress, så vælg et tema på forhånd som du godt kan lide. På denne måde sikrer du, at designet rammer din smag.
  • Find eksempler på andre hjemmesider, som har funktioner/features som du også kunne tænke dig. Dette vil hjælpe hjemmesideudbyderen med at forstå dine behov.

Hvordan sikre jeg, at jeg ikke bliver snydt?

Ja, det er nok et af de vigtigste spørgsmål du stiller dig selv, inden du køber en hjemmeside.

Vælger du en hjemmesideservice som 123hjemmeside vil der ikke være den store sandsynlighed for at du bliver snyd, men det anbefales dog altid, at du læser betingelserne inden du køber løsninger som denne.

Når det kommer til webbureauer og freelancere er der dog ikke helt den samme sikkerhed når du handler. Derfor anbefaler vi, at du gør følgende inden og når du handler med et webbureau eller en freelancer:

  • Hvis webbureauet eller freelanceren ikke selv fremviser referencer, så spørg efter dem, så du kan se deres tidligere arbejde.
  • Find kontaktoplysninger på referencerne og ring derefter til disse for at få afklaret om hjemmesideudbyderen er til at stole på
  • Tjek personen / virksomheden på Trustpilot
  • Lav en aftale om at betale 50% af prisen på hjemmesiden "up front", og så de sidste 50%, når den er færdig.
  • Sæt en klar dato for levering. Uden en klar aftale om dato kan projektet nemt trække ud.
  • Hvis muligt, lav en aftale om at prisen reduceres, hvis leveringsdatoen overskrides.

Og hvad med prisen?

Prisen på hjemmesider varierer meget, og afhænger 100% af hvad du skal have lavet, og hvor kompliceret det er. Derfor kan en meget simpel hjemmeside sagtens koste 2.000,- , mens en større og mere kompliceret hjemmeside nemt kan rende op i 10-20.000 ,- . Det er typisk når der skal udvikles specielle funktioner eller et unikt design, at prisen vil stige.

Det er derfor svært at sige, hvornår du måske betaler for meget for en hjemmeside. Et estimat basseret på features og funktioner på hjemmesiden kunne dog være:

  • WordPress hjemmeside basseret på tema. Tekst, billeder, kontaktformular, galleri samt andre standard funktioner. Inklusiv tilpasning af farver. Du står selv for tekst og billeder. Pris: 4.500,- til 7.500,-
  • Specialbygget hjemmeside (måske i WordPress). Unikke funktioner og features, der ikke er standard. Design af logo og layout. Pris: 7.500,- til 15.000+,-

Hvis du altid har ovenstående punkter i baghoved, kan det aldrig gå helt galt, når du skal ud og købe en hjemmeside eller webshop.

Skal vi hjælpe dig?

På NemProgrammering.dk har vi vores eget WordPress webbureau. Her tilbyder vi professionelle hjemmesider og webshops til yderst fordelagtige priser. Vi har mange års erfaring i branchen og kan med sikkerhed også hjælpe dig!

Så hvis du gerne vil have folk til at hjælpe dig som præcist ved, hvor svært det er at skulle købe en hjemmeside, så kontakt os på HER!


Denne side blev sidst opdateret:

Spørgsmål og kommentarer

Har du spørgsmål eller kommentarer? Så skriv herunder og vi eller en anden lœser vil svare hurtigst muligt!

Url´er bliver automatisk omdannet til links (nofollow).

Vær den første til at skrive en kommentar!